Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2007 02:18 - Costa del Sol - Torremolinos II
Автор: voinyt Категория: Туризъм   
Прочетен: 12111 Коментари: 9 Гласове:
4

Последна промяна: 13.12.2007 21:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   Отдавна трябваше да напиша тази втора част, но...някак си музата липсва. И все пак нека продължим моята разходка.
   Вече описах относително подробно за озеленяването на градчето. Направиха ми забележка, че пропускам един важен факт, затова ето- отбелязвам. Вярно е, навсякъде е красиво, пълно с паркове, палми, храсти...но всичко това е изкуствено посадено. Истината е, че ако някои погледне планината ще види само един огромен мощен каменен масив покрит с разкривени дръвчета, полусухи  храсти или просто голи скали. Естествената флора просто никаква я няма.Жегите и сушата лятно време си казват тежката дума. За сметка на това- в градовете хората се грижат добре, както сами видяхте в предният ми пост. А сега да продължим нататък.
   Друга особенност, която веднага ми направи впечатление са басейните. Нямам предвид обществени градски басейни, такива няма. Мхм...тоест аз май не съм чул да има. Да не взема да се изложа. Но за сметка на това във всеки двор, в който има възможност, има басейн. Често няколко сгради (къщи или блокове) са затворени в един общ двор в който има и басейн, предназначен само за живущите в блока и техните гости.
   Разбира се, басейните по форма могат да са както обикновенни като този:

image

   Така и като тези двата:

image

image

   Тези гледки са нещо съвсем нормално за града. За съжаление нямам снимки на едни от най-колоритните, за мен, басейни. Има множество блокове чийто партерен етаж е много по-голяма от самите тях, пълно е с магазини, заведения офиси. И на покрива на тази голяма козирка има басейн. 
   Разбира се не всички сгради са така, но пък нищо не ти пречи да идеш на гости на приятел, който има. Естествено това се отразява на месечните разходи, но пък от друга страна много испанци, а и не само, го предпочитат пред ходенето на плажа. Аз лично нямам мнение- всяко едно от двете си има предимства. Последният басейн, например, е на една малка общност, блока е от около 40 апартамента, зад пейките отсреща има и тенискорт, а при пейките монтирано барбекю, което всеки може да ползва с предварително предупреждение от 1 ден, за да знаят останалите съседи. Честно казано си  прекарах страхотно. Но пък от друга страна сме се събирали на нощно барбекю на плажа и удоволствието никак не е по- малко. Е, леглата са по-далечко, но пък тръпката си е по-голяма.
   Не са рядкост и случаите край басейните да има заведения и по-рядко- ресторанти. Но това обикновенно е край басейни намиращи се в двора на по- големи общности от 3/4 блока. Всъщност в един такъв ресторант съм и работил, но на нас не ни позволяваха да се топнем в басейна след работа. А ако знаете какво желание имаме за това след един дълъг горещ ден в кухнята. Но нормално, както казах по-горе, басейните са предвидени за живущите в блока и техните гости, не за външни хора. Все пак те плащат за поддръжката им. И забравих да добавя- лятото навсякъде по басейните се наемат спасители. Не че има много работа за тях, но пък няма как- изисквания за безопасност. Спасителните поси край басейните са също задължително, но са забранени всякакви надуваеми дюшеци. Освен това е забранено да се забучват чадъри- имайте предвид, че никак не е лесно да се поддържат добри тревни площи. Но пък немалко от общностите имат собствени шезлонги, които можеш да си разположиш където ти е удобно. Стига да не пречиш на останалите, разбира се.
   Мисля за днес да спрем до тук и утре, евентуално, да довършим разходката ни из Торемолинос, посещавайки плажа.
    И ето, като за край, още няколко снимки от града, несвързани с басейните.

image

image

image

image

image

image

image

image




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - BURKOV_G
12.12.2007 02:38
Браво :) Харесва ми разказа ти... чакам продължение :)))
цитирай
2. анонимен - ^dead^
12.12.2007 02:59
Едно красиво и грабващо окото място ,великолепно е :)
цитирай
3. ady - :)
12.12.2007 11:58
Чакам с нетърпение следващата разходка:)
цитирай
4. анонимен - ***********
12.12.2007 12:23
Моля те ако не е тайна кажи с какъв апарат снимаш-като пощенски картички са!
цитирай
5. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
12.12.2007 12:51
Анонимен снимките са правени с 2 фотоапарата. Моят, Casio Exilim на 3.2 мегапиксела. Обаче светкавицата е здала багажа, затова за нощните съм ползвал фотоапарата на приятел- Сони, но не помня какъв модел, като се видим с него щще го питам. То е от 6 или 7 мегапиксела.
А колкото за това, че са като картички- навремето успявах да правя такива снимки дори с онези евтини автоматични апарати с лента, които продаваха за около 15 лева в Бг. Въпроса е да хванеш момента. При цифровият рпедимството е, че можеш да направиш 20 снимки ако решиш и поне една ще е добра. По принцип аз имам късмет и рядко ми се налага да правя повече от 2 или 3 снимки. Мои познати казват, че съм бил доста добър в това и ако излезем заедно апаратите обикновено се дават на мен.{;
цитирай
6. анонимен - Lotar
12.12.2007 23:47
светкавицата разваля нощните снимки.. губи се атмосферата но предполагам с любителски апарат няма голям избор .. ако намалиш скороста и снимаш със статив тези нощни фонтани ще станат фантастика :)
цитирай
7. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
13.12.2007 00:39
Ммм особенно този със светлините- освен тези 2 цвята има и жълт, обикновенно се сменят цвят по цвят, но понякога се комбинират и е много красиво. Но както каза ти- с любителски апарат... Снимал съм преди години звездите и знам какви снимки могат да станат с намалена скорост, ама на... Един руски "Зенит" да имам...Макар съм се разглезил и не знам, ще мога ли да го настроя добре.
цитирай
8. анонимен - aylan i bahtisen
06.06.2009 10:20
mnogo mi haresva baseynite mola ostavete si telefoniya nomer da vi se obadim mnogo vi obicame asim bahtisen i aylan dve bratovcetki caoooooooooooo
цитирай
9. анонимен - венци
11.02.2011 15:23
браво много хубаво
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: voinyt
Категория: Други
Прочетен: 732542
Постинги: 84
Коментари: 584
Гласове: 1936
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031