Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2007 01:22 - Costa del Sol - Torremolinos III
Автор: voinyt Категория: Туризъм   
Прочетен: 12239 Коментари: 20 Гласове:
2

Последна промяна: 14.12.2007 01:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   И дойде време за нашата последна разходка из Торемолинос. Има нещо, което важи за всички плажове наоколо посетени досега от мен- пясъка им е отвратителен, често е по-скоро пръст, отколкото пясък. Когато изсъхне върху тялото седи като оцапано с кал. Е, в Торемолинос, пясъка е малко по-добър отколкото в Малага в интерес на истината, но не е като нашият черноморски пясък, няма какво да се лъжем. Дотук с негативите.
   Плажът на Торемолинос е разделен на 2 от един скален нос влизащ малко навътре в морето. 

 image
        Снимка Google Earth

  
Не разбирам особенно много от скали, но тази тук е много красива. Всъщност тя е тази, която разделя градчето на 2 части- горната основна част с центъра и долната с плажната ивица и множество хотели.

 image

   Стълбището, което виждате, е единствено за гостите на хотела.


image

   Това са едни от стълбите водещи към центъра. Всъщност има само 3 стълбища, като едно от тях е направено като виеща се уличка с магазини и заведение от двете си страни. Ако обаче не ви се ходи- имате на разположение асансьор с който, срещу 50 цента, спокойно може да се спуснете до плажа. 

image

   Както виждате- тук също важи правилото, че има ли място- трябва да е озеленено, не си играят хората, обичат красотата.

image


image

   Това са плажните ивици от двете страни на скалният нос. На известни растояния едно от друго има разположени тревни островчета с посадени палми, които спокойно можете да използвате за да се излегнете на сянка.

image

   Разбира се абсолютно забранено е да се ползват чадъри на тревната площ. Между другото кучетата са забранени на плажа, не помня в Бг как седеше този проблем. Трябва да признаете, че е доста неприятно докато си ровите в пясъка да откриете кучешки изпражнения.

   image

   Разбира се, като всеки плаж и този, има нужда от преливници, но трябва да признаете, че са направени красиви.
   Плажната ивица тук е обсипана със заведения. Има по едно на кажи речи всяки 200-300 метра. По правило почти всяко едно от тях има малка градинка, а някои цели паркове около тях, със скулптури, интересни душове...но ще оставя няколко снимки сами да говорят, защото думите не са моята сила...

image

image

image

image

image

image

   Входът към тоалетната...

image

image

image

image

   А това е душ. Има много различни и оригинални решения, но според мен, това е сред най-красивите. 
   Освен това навсякъде има пуснати  пътеки, по които можете да вървите, след като се изкъпете, без да ви се налага да съпвате на пясъка и да полепва по вас. Разбира се, пътеките никога не са чисти, затова, точно преди да излезнете на плажната алея има специални чешмички за миене на крака. За съжаление не разполагам със снимка на такавa в момента.
   
 image

   Има ли възможност- украсява се.

image

Почти през цялата година има кой да прави такива пясъчни фигури срещу няколко подхвърлени евро. Ето ви оище няколко страхотни фигури.

image

   Авторът на тази е португалец. Младо момче, което е изпипало страхотно детайлите. А малкото крокодилче ми е много сладко. Някак завършва цялата картина.

image

   И с тъга установявам, че при последната повреда в Windows-а ми, съм загубил цялата колекция от такива фигури, снимани лично от мен. Но и тези са красиви.

   Друга особенност на плажа- всъщност не знам дали е особенност, но най-малкото различие от българските плажове. Тук плажа е обществен. Няма хотели на самият плаж- те са от другата страна на крайбрежната улица и никой не притежава части от плажа. Има много обособени места с шезлонги и чадъри, повечето от тях се поддържат от заведенията до които се намират, някои, може би, дори от хотелите. Но шезлонгите винаги свършват на поне 10 метра преди края на плажа, за да могат хора, нежелаещи да наемат чадър и шезлонг, спокойно да разположат хавлиите си и да се попекат. Честно казано ако сте решили да стоите цял ден на плажа- шезлонг + чадър струва в рамките на 4-8 евро, така че понякога е за предпочитане да си вземете един и да се отпуснете спокойно. Освен това през ветровитите дни шезлонгите са оградени с широки ивици плат, които да спират вятъра и да не ви дразни, докато вие се наслаждавате на палещото слънце.
   И с това мисля да приключа разходката из Торемолинос. Надявам се поне малко да ви хареса, въпреки неумението ми да боравя с думите. И не забравяйте- колкото и красиво да ви изглежда всичко досега и Торремолинос се намира на планетата Земя, т.е. и тук си има своите малки и мръсни задни улички. Важното в човек да държи очите си отворени за красотата.
   П.С. Тук през лятото е много оживено. Причината да няма почти хора по моите снимки е, че всички, с изключение на двете na плажните ивици, са правени през последните 15-20 дни и туристите са малцинство.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Polizei
14.12.2007 01:30
Е, не е като нашето Черноморие, има какво да се види, но ако в крайна сметка плажа е толкоз зле...
Както и да е, продължавай в същия дух, снимай и пиши, да има и ние да се `образУваме' по малко :)
цитирай
2. marty - И думите и снимките
14.12.2007 06:23
ти се отдават.
Повярвай ми.
Благодаря за удоволствието от тази виртуална разходка-
с теб...
Мисля си, че там работата ти е много, но забелязвам, че има и възможност за пълноценен релакс. Тук в Бг е само първото......
"Важното в човек да държи очите си отворени за красотата."- прав си.
И в тази връзка и поради идващите много духовни и светли Коледни празници ти пожелавам много Красота край теб. В теб я има- видяхме това.
Поздрави !
цитирай
3. eternity - Много хубав снимки си направил, от ...
14.12.2007 08:06
Много хубав снимки си направил,от които се вижда, че е много красиво там, направо да ти завиди човек:)
цитирай
4. анонимен - Здрасти!
14.12.2007 08:43
цитирай
5. viovioi - много е различно...
14.12.2007 08:51
и екзотично! И от мен поздрави:) Мерси!
цитирай
6. olive - Приятна плажна разходка
14.12.2007 09:35
през зимата.:) Благодаря!
цитирай
7. veskopetrov - Все така Войне!
16.12.2007 02:05
Поздрави и от Веско.
цитирай
8. анонимен - Страхотно е!
16.12.2007 09:15
Чеде невероятно е! Направо ми се прииска да съм там поне за няколко дни! Почвам да разбирам защо не се връщаш в България. Ако и работата ти върви... И тук до си наемеш шезлонг не е по-малко от 4 евро :D Само че знаеш как стоят нещата в красива родна България. И става все по-зле. Ами преди всичко да си здрав, Коко. И да ни радваш окото с още много такива разходки. Аз лично сигурно няма да отида точно на това място никога. Как бих го видяла, ако не беше твоя прекрасен блог?
Късмет!
ANJI
цитирай
9. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
17.12.2007 23:07
Преди малко изтрих коментара на Стид. Стид- ако някой иска да дойде да види блога ти- ще го отвори сам. Не толерирам подобен вид спам, освен ако не е свързан със съответната тема.
И да, радвам се, че снимките са ти харесали.
цитирай
10. анонимен - Чудесни са!!!
17.12.2007 23:15
Снимките ти са чудесни, но бъди така добър, както аз проявявам безкрайна толерантност към теб в моя блог и не трия нищо от написаното, макар трудно да бих могъл да го одобря, а и да е написано пряко моята ясно заявена воля, да ми отвърнеш със същото. И так, едно линкче:
http://stid.blog.bg/
цитирай
11. анонимен - Стид, този път
17.12.2007 23:25
и аз мисля, че прекали. Воинът няма нищо против да коментираш снимките му, просто не одобрява твоя похват с линковете. Отделно Воинът изглежда доста по-страшен на снимката си, отколкото ти на твоята. Ако това е така и в реалния живот - тежко ти!
цитирай
12. анонимен - Браво! :)
18.12.2007 07:18
Тъмбс ъп за цялото старание:) И стига със само-критиката... далеч по-словохотлив си от мен например... а аз не спирам да говоря/пиша. Лека нощ сега, че не спах от подобни интересни занимания, като четенето на твоя блог.
Бест Ригардс
Фалкон-а
цитирай
13. анонимен - Ей Войн,
19.12.2007 18:45
там е много хубаво
цитирай
14. анонимен - SAMOTNIQT_VOIN
20.12.2007 15:20
Според очевидци ти си селяндур
цитирай
15. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
20.12.2007 15:26
14 според очевидци аз не съм анонимен.
цитирай
16. анонимен - quiqueet
23.12.2007 07:31
Епа супер труда ти е голям заслужава оважения но някой да може да снима валенсия или мадрид барселона ох.. яко само еспаня еспаня еспаня :) подкрепям ензнам аз какво е в българия защото там не сам стъпвал само 2 месеца и то това беше като бях малък... войн същия дух продължавай само така :) много яко ! аз работя всяко лято на хамаци и чадъри ние тука взимаме 4 евро на чадър 3 на хамък и 2 за стол или маса маничка за голяма маса 4 евро :) ако дойдеш тук в санта пола ще имаш хамак Гратис :) от мен и се излижавай ако щес сас месеци на плажа :) но после ще помагаш да ги сабирамече тежат :) много се разписах хаха.. това е супер там е почти сащото като тук само че там е по голямо пак тука е малко :) но ние си имаме остров тук на близко ако искаш мога да направя някоя друга снимка и да направиш такова нещо ако има желание :P ти решаваш това е станало много яко айде чао че написах цял роман вече хехе бай за ся... (от quiqueet )
цитирай
17. eien - Постинг, който си струва и втори път да се върнеш на него!
29.12.2007 12:07
...също така:
1. "1 милион рози" за автора!
2. Аман от всезнайковци и недоказали се можещи, с които са препълнени форумите.
цитирай
18. bizcocho - :)))))))))))))))))))))
04.02.2008 02:02
neka ne e posledna?! ima o6te tolkova mnogo ne6ta,koito bi mogal da pokaje6 ot Torremolinos:),pak bilo to i sled meseci !
s bezkraina obi4 !!!
lipsva6 mi do bolka!!!
цитирай
19. suge - Здравей,VO!
08.02.2008 22:42
С удоволствие отмарям с тези чудесни снимки и лек коментар.Допада ми как усещаш атмосферата.Поздрави с очакване на новия пост!
цитирай
20. suge - PS: Забравих поздрава:
08.02.2008 22:50
youtube.com/watch?v=oGbqyL9WVPg&feature=related
и усмивките :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: voinyt
Категория: Други
Прочетен: 732425
Постинги: 84
Коментари: 584
Гласове: 1936
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031