Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2011 13:15 - Denia
Автор: voinyt Категория: Туризъм   
Прочетен: 6744 Коментари: 3 Гласове:
13



   Ровейки се в спомените си от времето, което прекарах в Гандия, не мога да не спомена Дениа. Разходката ще бъде малко кратичка, поради липса на достатъчно материал за показване.
   Дения е едно прекрасно градче, на около 10км след Вергер. Разстоянията са доста неточни, имам само смътни спомени оттогава, а в момента нямам достъп до интернет за да ги проверя. Помня, че ми отнемаше може би час- час и половина да мина разстоянието Гандия- Дения с колело.

image

   Готиното е, че част от маршрута минава по този път, запазен специално за колоездачи. Голяма част от останалият път може да се мине по специални велосипедни алеи, вървящи успоредно на пътя и отделени от него със светлоотразителни пластини, вградени в асфалта.

image

   Пътя минава покрай един разсадник, където можеше да се види това огромно маслинено дърво. Никога не бях виждал толкова голямо...

image

   Изобщо тук навсякъде е доста озеленено.
   Всъщност не са много нещата, които мога а кажа и покажа за Дения. С изненада забелязах, че снимките от там са доста малко.

image

   Градчето е малко, известно с яхтеното си приснанище...

image

   ...както и че оттук тръгват фериботни линии до балеарските острови. Между другото тук за пръв път видях ферибот. От Малага също тръгват няколко линии, но там не съм се навъртал много по пристанището.

image

   Има си и собствена крепост, явно е било важно пристанище в миналото.

image

   Така и не можах да се добера до нея, по това време финансовото ми положение беше близо до плачевното /който ви каже, че с бране на лимони и портокали се вадят пари, то здраво ви лъже/, така че нямах никакъв шанс да си позволя разходите за билет.

image

   От едната и страна се простират широки плажове, все още е студено за туристи обаче.

image

   Отвъд пристанището е основно скали, но на определени разстояния има изградени площадки с пейки, на които с кеф можете да си починете и насладите на гледката. А ако си и носите термос с кафе, като мен, след час и половина въртене на педалите, релакса е пълен.

image

   Както казах градчето е малко, но е добре поддържано и чисто. Много по- красиво от Гандия. Всъщност, може би, причината за това е голямото присъствие на постоянно живеещи тук англичани. Забелязал съм, че където имат големи общности градчетата са по красиви и чисти. Испанците имат донякъде манталитета на циганите. Поне тези в южна Испания. За кратко бях близо до Барселона и там нещата бяха доста по- различни.

image

   Там се намират и две скулптрни групи, които много ми харесаха. На тази не видях никъде табелка с име, но пък и тя говори сама за себе си.

image

   А това е памет на Умберто Масетти, станал шампион на света в категория до 500 кубика през 50-52 година. Паметникът е относително нов- изигнат е през 2005 година от местният клуб, предполагам пича по рождение е от тук.

image

   По крайбрежната улица се редят кафе до ресторант, както навсякъде по света между впрочем, но атмосферата е много приятна. 

image

   Пристанището нощно време е много красиво. Това е единствената що годе сносна снимка, която успях да му направя, но без тринога и обикновен автоматичен апарат- толкова.
   Общо взето това е почти всичко, което мога да ви покажа от това красиво градче. Доста често ходех до там и се разхождах по тесние улици. Ума ми не го побира защо нямам повече снимки. За сметка на това, често навръщане имах късмета да се нагледам на красиви залези, каквито в Малага рядко има /липса на облаци, нали разбирате.../.

image

image

image

image

image

image



Тагове:   испания,   Валенсия,   Spain,   Valencia,   дения,   denia,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zefpet - !!!!!!!!!!!!!
29.01.2011 13:26
Още една супер разходка по красиви кътчета!!!
цитирай
2. janabel - Харесвам такива забележителности !
01.02.2011 15:02
Завидни места сте посетили .
цитирай
3. eovin - Ще взема да направя анти-постове на ...
01.02.2011 15:08
Ще взема да направя анти-постове на твоите.. Ще описвам София и нещата, които виждам пътьом за работа, та хората да слизат на земята като ги размечтаваш толкова... Дано някой не ме ошамари в автобуса, като го снимам само... :D Прекрасно местенце.. страхотен пост!:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: voinyt
Категория: Други
Прочетен: 735327
Постинги: 84
Коментари: 584
Гласове: 1936
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930