Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2011 15:09 - Rancho Texas Park /part I/
Автор: voinyt Категория: Туризъм   
Прочетен: 16497 Коментари: 25 Гласове:
17

Последна промяна: 28.02.2011 14:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Та да ви кажа, почти не остана какво да видя от този остров вече. Което донякъде е добре- после няма да се ядосвам, че съм пропуснал. Вярно, не можах да посетя Фуертевентура, най- близкият от останалите острови, но да дам 50 евро само за ферибота и поне още 15-20 за гориво и да бързам като луд, защото няма да имам повече от 6/7 часа на разположение...Мне, не ми звучи като добра идея.  
   Но все пак, ако сте забелязали, казах, че почти не са останали. Все още не съм видял Rancho Texas Park.

image

   В началото дори не мислех да го посещавам- вижда се добре от пътя и изглежда доста малко. Не мислех, че ще ми хареса кой- знае колко много, особено след като съм бил в Selwo Safari Park- Estepona. Но накрая надделяха две неща- първото е едно от животните, с които рекламираха парка /ще ви го покажа после/, а второто е, че все пак обичам животни и ще се радвам да видя отблизо някои нови, пък дори и стари познати.

image

   В началото ви посреща този изплезен тотем, както и табела за добре дошли.

image

   Това също ми беше направило добре впечатление- вместо някоя безлична табела, хората са се постарали да направят нещо красиво.

image

   Входът също е красив и ви посреща с малко езерце с водни костенурки /около палмата/...

image

   ...както и с клетки с бухали от двете ви страни.

image

   Бухалите не съм ги снимал, защото самият аз работя с такива. Моят даже е по- голям от тези, с които разполагаше паркът.
   Входът за туристи е 15 евро, аз минах по местната тарифа /ама не съм лъгал, имам си го даже подпечатано/, която е само 10 кинта. После с кеф похарчих разликата от 5 кинта, но за това- по нататък.През деня в парка има няколко шоута. Каубойското започваше 10тина минути след като пристигнах аз, но докато го намеря къде точно е /абе малко, малко, ама пътеките се вият като змии и докато разбереш кое- къде.../ вече го бях изтървал.
   Та драснах аз наляво от входа и попаднах на ...

image

   ...лилипутите. 
   Не, не познахте, не бяха човечета, високи по 15тина сантиметра, макар че замалко да повярвам, че има и такива...

image

   ...ама се оказа просто възстановка на жилищата някакво индианско племе, изчезнало още преди Колумб да открие Америка.

image

   Всъщност лилипутите се оказаха просто малки животинки. Скункса бе един от първите които видях, но откак моят ме бе ухапал жестоко 2 дни по- рано, с чисто сърце му заявих , че не го харесвам /ако сте решили да ме упреквате за което- ще ви го пусна първо да ви ухапе така, че да си видите коста, пък после ще говорим пак/ и продължих нататък.
   Напуши ме на смях, когато видях следващото животно, защото ...

image

   ...беше едно магаре. Ама като се замислих- изобщо не е за смях. В днешно време децата няма къе другаде да ги видят. Ама тези бяха много мърляви някак си...

image

   Следваха едни малки козички...

image

   ...а до тях зайци. Много красиви наистина. От години не бях виждал толкова много зайци /че и петли.../ на едно място. Е, в зоомагазините има някой друг екземпляр, но винаги бели.

image

   А вижте го този черен красавец.

image

   Тука вече наистина се захилих с глас. Ама поне да бяха сложили виетнамски прасета, те поне наистина са дребни /нали и аз работя с едно/, ами то- обикновена домашна свиня. Е, поне лапетата да видят откъде иде бекона де.
   Продължих да се разхождам по прохладните пътеки...

image

   ... което си е голямо удоволствие в жегата. Пък и за пръв път виждах толкова много дървета на едно място откак съм на този остров. Всъщност не бих се изненадал, ако в този парк има повече дървета, отколкото на целият остров. Е, ако изключим палмите все пак.

image

   Това обаче ми обра овациите.

image

   Някакъв вид /Dama Dama/ дребни, прекрасни елени и сърни. Рогата са невероятни. Щеше ми се да хвана някой, докато се разхожда, но жегата явно ги правеше сънливи, та не мърдаха много много.
   Между другото, досега ви говорех само за животните, но истината е, че паркът е направен с много вкус и навсякъде е пълно с декорация, която привлича погледа.

image

   Тука имаме една колибка за децата например.

image

   А докато децата се катерят в колибката, вие спокойно можете да си сверите часовника със слънчевият такъв...

image

   Изобщо всяко ъгълче на парка бе запълнено с някаква украса, ще се опитам да ви покажа поне част от нея.

image

   Разглеждайки „лилипутската” секция попадате и на това селище на енотите. Всичко беше изградено като миниатюрен град...

image

   ...в който кметът бе открил своето призвание...

image

   ...а пък на населението изобщо не му пукаше за театъра...

image

   ...а следваше светлият пример на своят кмет...

image

   ...опъвайки морни лапи сгушен над водопада.
   Между другото влязох в парка малко преди едни следобед, препоръчвам ви да влезете поне към 12.30 за да можете да се ориентирате и да хванете навреме каубойското шот, която започва точно в 13.10. Освен това веднага след него започва серия от шоута- в 13.30, 14.00 и 14.30.
   Та в един и половина трябваше да започне шоуто с папагалите и аз, въпреки че съм гледал много подобни /дори самият аз съм водил/,  се запътих нататък. Да проучим конкуренцията все пак.

image

image

   Шоуто е на закрито в този бар, беше много задушно.

image

   Шоуто ме разочарова. Водещият беше ужасно скучен и направо ме убиваше всеки път когато казваше „сенкю”, когато искаше да благодари на английски. Пък и да ви кажа честно играчките с които работеха папагалите бяха с доста лоша и грозновата изработка. За едно професионално шоу, при това в подобен парк, бе на доста ниско ниво. Не че нещо, но приятелят ми, когото започна да работи с мен в Малага, със папагалите, прави с пъти по- добро и по забавно шоу. Единственото готино нещо бе, че единият папагал постояно излиташе от стоянката си и правеше обиколки ию цялата зала. Красива гледка.

image

   Веднага след него, в два часа, започва шоу с хищни птици.

image

   Забранено е да се изправяте, забранено е да ядете или пиете по време на шоуто, както са забранени и детските колички. За тях си има и специален паркинг, все пак няма да дискриминираме родителите с деца я.

image

   На някои не им пукаше за забраната обаче. То, англичаните, поначало са си доста нагло племе, от опит го знам.

image

   Шоуто се провежда в този амфитеатър.
   Повечето от птиците вече са наредени и готови за презентация, както сами можете да видите.
   Шоуто беше невероятно.

image

   Това момиче беше водещата /много симпатична девойка между другото/, говореше английски и испански, а за немскоговорящите туристи използваше услугите на един iPOD включен към високоговорителите. Е основните и реплики бяха при приветстване на шоуто и обявяване на следващата птица, както и постоянно напомняне на някои от зрителите, че е забранено да се изправят или опитват да докоснат птиците.

image

   А последното не беше невъзможно, защото някои от тях прелитаха на сантиметри над главите на зрителите.
   Показаха доста видове орли, всичките в полет, невероятни създания. Наложи ми се да прибегна до една опция на фотапарата, при която прави поредица от снимки с много висока скорост, за съжаление  използва само 2мегапиксела.

image

   Но исках да хвана птиците и в полет.

image

   Но дори с тази опция се оказа невъзможно да хвана някой от 6те сокола скитник /мисля че така се казват на български/, които прелитаха постоянно над главите на хората в преследване на парчетата месо, хвърляни им от момчетата. Все пак е, ако не бъркам, най- бързата птица на света.

image

   Обаче успях да хвана в кадър една от най- големите птици в света- Лешоядът Леонард. Минавайки над главата ти усещаш моща скрита в крилете. Като знам как може да удари бухал със своите криле, представям си ако този ме цапне...
   И докато си мислех, че с тази огромна птица шоуто ще свърши...

image

   ...когато изкараха този американски кондор. Бях толкова впечатлен от красотата о силата на тази птица, че изобщо забравих за фотоапарата в ръцете ми, така че това е единствената снимка с която разполагам.

image

   Накрая изкараха отново белоглавият орел...

image

   ...за да ни демонстрират как лови риба. Може би много от вас не знаят, че този орел е рибар.

image

   За съжалание не можете да си направите снимка с него в ръка, е, можете да застанете до пича и някой приятел да ви щракне, но за мен не е същото.
   Та шоуто свърши и аз реших с неговият край да завърша и тази статийка, защото се насъбраха доста снимки. Та следва продължение.

 П.С. Синди, ти ще трябва да почакаш. :Р



Тагове:   животни,   zoo,   Испания,   Spain,   Park,   ранчо,   Тексас,   Texas,   lanzarote,   ланзароте,   зоо,   rancho,   animal,


Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bizcocho - Белоглавия е страхотен! Чакам и ...
22.02.2011 17:24
Белоглавия е страхотен!
Чакам и продължението, и.... ти знаеш и какво още:)))))
цитирай
2. mlkurtev - Жалко, че си се заплесна по кондора, ...
22.02.2011 17:54
Жалко, че си се заплеснал по кондора, но и това което си хванал не е за изпускане. Тук в Сливен наскоро долетя един белоглав лешяд на име Любка. Трябваше им месец за да го уловят, защото кацаше по покривите на сградите. Друг се ориентира към Монтана, където бе отвлечен от банда мангали, които в последствие искаха откуп. Като цяло двете големи птици бяха спасени и върнати в парк "Сините камъни" и в момента привикват към района.

http://www.vsekiden.com/84865
цитирай
3. zefpet - Толкова много интересни птици не ...
23.02.2011 00:10
Толкова много интересни птици не съм виждал наведнъж! Благодаря ти!
цитирай
4. анонимен - Ти обиколи света
23.02.2011 13:33
Ти обиколи света, пък ние си дремем в малка бедна миризлива България. Всеки ден гледам разкопаните кални и прашлясали останки от улиците на Сливен и като ги съпоставя с твоите снимки и разкази, изразът "Друга България" ми се струва невъзможен. България е само една, неуредена, разкопана, бедна и миризлива. Това, което ти показваш е много далече от родното българско. Радвам се, че има хора като теб, избягали от блатото, да праштат от време на време по някой лъч на прозрение през подпушения български прозорец, че за секунди да се отърсим от зомбираното си сивогледие. Продължавай! И разказвай повече!
цитирай
5. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
23.02.2011 13:37
Аз с белоглав лешояд съм работил. Ама тоя е направо огромен в сравнение с него.
Добре че са оттървали птиците де, че те са защитени.

Зафпет а не си?! Я се сети за някое скорошно събиране на по чашка. :Р

Бях си, чеде, миналата година замалко. Жалко, че не можах да дойда де се видим, но за 6те години и нещо, откак съм напуснал страната, имах чувството, че не се е променило нищо. Ама нищо!
цитирай
6. анонимен - съгласна с номер 4
24.02.2011 11:56
който може да бяга овреме, тук не е място нито за живот нито за смърт, обожавах Родината си, но тя няма нужда от ничия обич , тя има нужда само от това да и пълним хазничката, за да живеят определени хора! Бягайте докато можете от Ада намиращ се в страната наричаща се Булгаристан!
Росица
цитирай
7. mlkurtev - До 4 и 6 - Камъкът тежи на мястото си :)
24.02.2011 17:57
Приятели, аз пък съм против бягството от Родината. Вярно, трудно е, но кой друг, ако не ние гражданите на нашата страна може да я спаси?! бягството не е решение на проблема, а дори по-лошо - предаваме себе си. Защото ако всички избягаме от България тя ще изчезне, а ние ще бъдем никои. Това, че хазната се пълни го има във всички държави. Аз също обиколих половината Европа и видях много хубости и прекрасни места, но нещо все ме тегли тук, в разкопания град Сливен. Имам си обаче една поговорка - "И това ще мине".
цитирай
8. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
24.02.2011 19:17
Да ти кажа, преди време бях заимствал една фраза от незнам коя си книга- моят дом е там, където е моята шапка. Пък може и филм да е било, не помня.
Дълги години това беше напълно вярно за мен. Знаеш, поживял съм из България не на едно и две места.
Но преди, почти, 7 години се установих в Малага, случи се така, че ходих и по други испански провинции, бях си и до България, в момента съм на канарските острови...но винаги ме влече да се върна обратно в Малага и Торремолинос. Не Сливен, не Пловдив, не България. За мен не е важда страната от която идвам, аз съм българин, но може да ви стане тъжно, обаче за мен това е просто едно определение. Едно определение, което не ме задължава да живея едно място. Нещо, което много народи в Европа са преодолели отдавна.
Няма значение откъде идваш, значение има само къде искаш да си и можеш ли да бъдеш там. Нямаш идея колко англичани, холандци, дачани и етц. предпочитат да живеят и работят в Испания. Забележи- да работят, не да се възползватг от високи заплати в собствените си страни, които да харчат в по- евтина Испания.
Не ми липсват чалгиите, не ми липсва ракията /без това никога не съм я харесвал/, не ми липсват разбитите улици...само понякога ми липсват приятелите и разходките из планините, огньовете с нанизана над тях, евтина, наденица...
Но не се лъжете, тук също имам приятели, тук също мога да си изкарвам добре...
Абе взех много да философствам. Ама само се опитвах да кажа, че България отдавна не е моят дом. И не мисля че отново ще бъде, макар че знае ли човек...
цитирай
9. cindy - Ей, направо ме разочарова... :(
24.02.2011 20:24
Бива ли да си толкова стиснат?! За Фуертевентура му се досвидели 60-70 евро. Бива ли така?
Дадох също толкова, за да отида от Бодрум до Родос и имах само 4 часа за разглеждане и изобщо не съжалявам. Наистина, ако имах повече време щеше да е по-добре.
Кога друг път ще идеш до Фуертевентура?
Докато се върна от карнавала във Венеция да си оправил този пропуск! :)))))

Иначе - постът е много интересен. Поздрав
цитирай
10. анонимен - mlkurtev
25.02.2011 11:27
Коки, ти си друг човек от друг сой и въобще нямам намерение да те спирам. Напротив надявам се да обиколиш повече местенца от планетата и да правиш снимки, които да събереш в един пътепис и да го публикуваш.
цитирай
11. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
26.02.2011 03:02
Всъщност са минимум 100, щот няма начин да не ида и да не си напазаря нещо за спомен, че и за подарък.
Пък и Родос е наполовина по- малък и ако не се лъжа интересните неща са събрани горе долу накуп, докато по Фуертевентура са разхвърляни из целият остров.
А колкото до посещението му- билетите от Испания до островите не са много скъпи, полета Ланзароте- Мадрид ми излезе 30 евро, така че догодина...

Надали ще публикувам някога човек. Преди година и половина майка публикува книга със стихове. Видях какви разходи, какъв гтруд и каква нулева възвръщаемост има. А да публикувам книга само за едната слава- не, мерси. Не е за мен. Пък и не смятам че имам дар и слово за това. За мен е важно моите разкази да стигнат до повече хора, които не могат да видят тези неща със собствените си очи. Така поне им давам малко наджда, че не всичко около нас е сиво и че ако опитаме, може да успеем да вкараме малко цвят и в нашият живот.
Така че, това е, което се опитвам да направя. Да подаря малко вят, на тези които нямат. Другото...другото не е важно.
Айдееее, пак се разфилософствах
цитирай
12. анонимен - buy generic viagra 677 18549
18.10.2012 13:40
[url=http://buyviagraonlinemall.com/#7800]generic viagra[/url] - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#16731>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#6869 buy viagra
цитирай
13. анонимен - payday loans online 513 12825
19.10.2012 09:23
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#2414>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#8870>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#15807 payday loans online
цитирай
14. анонимен - buy viagra online 714 16063
19.10.2012 10:51
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#17802>buy viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#11069>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#2826 viagra online
цитирай
15. анонимен - buy kamagra soft 14213
20.10.2012 09:59
<a href=http://orderkamagranow.com/#vlkje>buy kamagra soft</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#gyjda >cheapest kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#imypa kamagra oral gel
цитирай
16. анонимен - viagra 150 mg 7277
21.10.2012 06:01
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#xeavl>viagra 120 mg</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#vjzic >viagra 120 mg</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#mlthw buy generic viagra
цитирай
17. анонимен - levitra online 14792
21.10.2012 16:24
<a href=http://orderlevitrahere.com/#bmfry>levitra online without prescription</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#zghoc >buy generic levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#shfwy levitra 10 mg
цитирай
18. анонимен - cialis 10 mg 7766
21.10.2012 16:25
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#irzzo>buy cheap cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#xxslq >cheap cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#lkxfd cialis online
цитирай
19. анонимен - payday loans 870 4577
24.10.2012 03:03
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#14944>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#10534>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#17838 payday loans
цитирай
20. анонимен - cialis online 15729
24.10.2012 10:01
<a href=http://cialisstorehere.com/#jxoxj>buy cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#ywegr >buy cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#blpdf cialis online
цитирай
21. анонимен - buy cialis online 312 5306
24.10.2012 11:50
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#14537>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#10890>buy generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#15996 generic cialis
цитирай
22. анонимен - buy viagra online 17811
24.10.2012 23:07
<a href=http://viagrastorehere.com/#tisra>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#bgldj >generic viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#vxhxn generic viagra
цитирай
23. анонимен - buy levitra 14643
25.10.2012 01:26
<a href=http://levitrastorehere.com/#dbjtt>buy levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#ovhfb >generic levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#qzzpv cheap levitra
цитирай
24. анонимен - cheap kamagra 9568
25.10.2012 09:55
<a href=http://kamagrastorehere.com/#taemt>generic kamagra</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#deqmc >kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#ghqsd generic kamagra
цитирай
25. анонимен - levitra without prescription
25.10.2012 10:35
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#9345 - cheap levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#4705>order levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#1055 online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: voinyt
Категория: Други
Прочетен: 734725
Постинги: 84
Коментари: 584
Гласове: 1936
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930